Sultan & Sultan / Case / Eton VR
VR / Koncept / Idé / Design

VR för Eton

Eton Systems säljer system för att transportera runt komponenter och delar i fabriker som sysslar med tillverkning av olika slag. Fördelen med systemet är att det tar bort kaoset från golvet och utnyttjar höjden i fabriken. Som fabrikör får man högre produktivitet tack vare mindre kassering, bättre kontroll och snabbare produktionsomställningar. För medarbetarna blir ergonomi och arbetsmiljö mycket bättre.

Don't panic.

Utmaningen

När Eton Systems behövde ruska liv i sin amerikanska marknad krävde det också ett aktivt deltagande på branschmässor för att skapa relationer. Traditionellt har man byggt upp delar av ett system i utställningsmontern. Detta var både dyrt och logistiskt jobbigt att hantera. Dessutom såg man inte potentialen i utbyggbarheten av modulerna i systemet. Vi behövde hitta ett sätt att presentera detta på ett smidigare sätt.

Vad blev resultatet?

Lanseringen skedde på en textilmässa i Atlanta och succén var omedelbar. Etons monter var den mest välbesökta och till och med stora varumärken som Nike och Under Armour var där. Det hade inte hänt utan denna lösning. Många kundmöten bokades i övrigt under mässan. Kostnaden för att ta fram VR-lösningen hade betalt sig efter deltagande på 2 mässor. VR-kittet som är extremt portabelt används flitigt av Eton på de flesta av mässorna i Nord- och Sydamerika. Istället för flera dagars förberedelser kan man nu komma dit en halvtimme innan, sätta upp vepor, installera headseten och sätta i USB-minnen med teaserfilmer på väggmonitorerna. Förenklingsbyrån har gjort det igen!

Hur vi tog oss an utmaningen

Vi tog fasta på att Eton Systems lösning hör till nästa generation industrilösningar, den s.k. Industri 4.0. För att visa sig i teknologisk framkant i den i övrigt ganska konservativa tillverkningsindustrin beslutade vi att ta fram en VR-lösning. Vi byggde upp en framtida industrimiljö i 3D där vi kunde skapa en styrd 3 minuter lång film där mässbesökarna fick se systemets viktigaste fördelar genom VR-glasögon.

Du känner dig sömnig och kroppen är tung som bly. När vi räknat till tre och knäpper med fingrarna kommer du att vakna upp och vilja bli kund hos oss. 1,2,3. Knäpp!