Branding / Koncept / Webb / Copy

Uppdaterad identitet och webb för upplevelsernas hus

Valandhuset är en av Göteborgs mest anrika lokaler för fest och underhållning – sju etager med pub, restauranger, nattklubb och festvåningar samt en stor veranda med uteservering. Här avlöser evenemangen, showerna och klubbarna varandra, dag som natt.

Valandhuset har varit upplevelsernas hus sedan 1886. Och det finns inget som hindrar att det fortsätter att vara så i minst hundra år till. En plats med stor potential, på stans bästa och mest centrala adress. Eller som vi själva säger: Valand - den enda hållplats du behöver i nöjesnatten.

För några år sedan togs etablissemanget över av en ny ägare, som med varsam hand har tagit fram många av byggnadens detaljer som dessvärre gömts eller glömts. Ett helt nytt brasserie, Teatergatan, har sett dagens ljus. Och det är bara början. Denna spännande resa är vi med på. För det är mycket som ska berättas, på det sätt som anstår Göteborgs mest klassiska och anrika nöjesinrättning.

I samband med ny ägare, renovering av lokaler samt en långsiktig plan för vad Valand ska utvecklas till fanns behov av en uppdatering av det grafiska uttrycket samt att flytta valand.se till en sajt som var enklare att uppdatera och beskrev huset övergripande, samt dess delar på mer detaljerad nivå.

"Är det värt att firas, så är det värt att firas på Valand."

Valands webbplats

Vi tog fram ett nytt grafiskt uttryck i form av färger, typsnitt och manér, samt en uppdateringa av tonalitet och SEO- och webbanpassad copy. Vi vidareutvecklade på befintlig hemsida, där vi lade fokus på att framhäva evenemang och de olika lokalerna i huset. Sajten flyttades även från ett föråldrat CMS till Wordpress, för att enklare kunna automatisera och hantera innehåll.

Jobbet påbörjades 2016 och fortsätter löpande.

Gå till Valand.se

Du känner dig sömnig och kroppen är tung som bly. När vi räknat till tre och knäpper med fingrarna kommer du att vakna upp och vilja bli kund hos oss. 1,2,3. Knäpp!