Easton Mako

Easton har en lång tradition av att produktinnovation. Det var de som fick Wayne Gretzky att gå över från trä- till aluminiumklubba på 80-talet, det var Easton som sedan skapade kompositklubban.

Som tredje största tillverkare av hockeyprodukter efter Bauer och Reebok, gjorde Easton en satsning på den europeiska marknaden med kontor och lager i Göteborg. Vi var med från början och var involverade i det svåra jobb som det innebär att slå sig in i en cementerad bransch.

Det mesta behövdes tas fram för att passa den lokala marknaden. Mässmaterial, annonsering, bearbetning i sociala kanaler, smart material för sponsringssamarbeten, butiksbearbetning, event, produktwebbar och inte minst ett egetproducerat online-verktyg för reklamationer var med och bidrog att Easton lyckades bra att ta en väsentlig marknadsandel innan ett beslut från huvudkontoret i Nordamerika gjorde att europakontoret stängdes ned och satsningen avbröts. Men vår kunskap om att rulla ut ett sådant projekt, kan ingen ta ifrån oss.